Anette Lykke Lundberg (SE)

Klippare och regissör: Född 1955 i Malmö. Verksam sedan 1979.

Anette Lykke-Lundberg har arbetat mycket som klippare, framförallt på dokumentärfilmer. Bland dem finns större delen av Stefan Jarls filmer, som också är Lundbergs partner, så som de två senare delarna av dokumentärtrilogi, Ett anständigt liv (1979) och Det sociala arvet (1993). 1994 mottog hon Guldbaggen för Kreativa insatser, för klippningen av Det sociala arvet.

Hon har även skapat flera egna dokumentärfilmer, som visats på exempelvis Sveriges Television. Dessutom är hon verksam som gästföreläsare vid Göteborgs Universitet.

Basic info

Main profession: Director
Born: 1955
Active: 1979-

Filmography

Regi:
Mellan bleke & storm (2014)
Mandelblom, kattfot & blå viol (2011)
Urshults äppelkungar (2007)
Århundradets trägårdsmästare (2005)
En sommardag (1985)
Jag älskar mina barn (1981)
Manus:
Mandelblom, kattfot & blå viol (2011)
Urshults äppelkungar (2007)
Århundradets trägårdsmästare (2005)
Producent:
Mellan bleke & storm (2014)
Mandelblom, kattfot & blå viol (2011)
Urshults äppelkungar (2007)
Århundradets trägårdsmästare (2005)
Foto:
Mellan bleke & storm (2014)
Klippning:
Innan vintern kommer (2018)
Mellan bleke & storm (2014)
Godheten (2013)
Mandelblom, kattfot & blå viol (2011)
Underkastelsen (2010)
En film om när män badar (2009)
Urshults äppelkungar (2007)
Kor är fina (2006)
Vakuum (2006)
Århundradets trägårdsmästare (2005)
Flickan från Auschwitz (2005)
Gästgivargår’n (2001)
Ljudmilas röst (2001)
De hemlösa (2000)
Skönheten skall rädda världen (2000)
Liv till varje pris (1998)
Jag är din krigare (1997)
Älvakungen dyker upp (1996)
Grynnan (1996)
Rulla på (1995)
Nina älskling (1994)
Samernas land (1994)
Det sociala arvet (1993)
Jåvna – renskötare år 2000 (1992)
Ro ro till Fiskeskär (1992)
Goda människor (1990)
Brev till paradiset (1989)
Tiden har inget namn (1989)
Hotet (1987)
Låt änglarna rida i pausen (1987)
Själen är större än världen (1985)
Naturens hämnd (1983)
Ett anständigt liv (1979)
Redigering:
Ljudmila & Anatolij (2006)
Rådgivare:
Ojämlikhet dödar (2014)
Får jag lov – till den sista dansen? (2008)
Tvätta med mig (2006)
Nålsögat (2005)
Konstnärlig rådgivare:
Brev till paradiset (1989)
Dramaturg:
Ljudmilas röst (2001)
Övrig medarbetare:
Jojk – Juoigan (2014)
Terrorister (2003)
Muraren (2002)

Read more about the films at Svensk Filmdatabas (SE)

Awards

Guldbagge 1993 Kreativa insatser

I would like to . . .

ContactChange or add informationGet in touch with us

Note:

Nordic Women in Film treats any personal data submitted in the form according to GDPR regulations. Should these not be your own data, you are responsible for informing the person in question about processing of their data. Read more about our Privacy Policy here.

Search in:
Professional Directory or Articles