Åse Fougner

Kort- och dokumentärfilmare. Född 1975 Hälsingland. Utbildad vid Kalix Folkhögskolas Film- och TV-utbildning, 2000-2001 och Dramatiska Institutets dokumentärfilmsregiutbildning, 2001-2004.

Dela denna sida

Frilansande radiojournalist. Fougner var en del av den feministiska hiphop-duon Muttant & Y Puss, i deras aktiva period under mitten av 2000-talet. Åse Fougner är en av filmarna bakom SVT:s omfattande dokumentärprojekt i form av tv-serien Född 2010.

Grundfakta

Yrke: Regissör
Född: 1975
Verksamhetsår: 2004-

Filmografi

Regi:
Radikalslöjdaren (2017)
Aldrig för sent – gympagrupp 90+ (2012)
Ryssviken (2008)
Anders (2004)
Hela mitt hjärta (2004)
Manus:
Aldrig för sent – gympagrupp 90+ (2012)
Hela mitt hjärta (2004)
Producent:
Aldrig för sent – gympagrupp 90+ (2012)
Kolportörer (2009)
Ryssviken (2008)
Anders (2004)
Hela mitt hjärta (2004)
Foto:
Aldrig för sent – gympagrupp 90+ (2012)
Kolportörer (2009)
Ryssviken (2008)
Anders (2004)
Hela mitt hjärta (2004)
Klippning:
Aldrig för sent – gympagrupp 90+ (2012)
Ryssviken (2008)
Anders (2004)
Hela mitt hjärta (2004)
Ljudtekniker:
My Life My Lesson (2015)
Anders (2004)
Roll:
Ryssviken (2008)
Kompletterande foto:
My Life My Lesson (2015)

Läs mer om filmerna i Svensk Filmdatabas

Vet du mer om Åse Fougner?

Skriv gärna till oss om du tycker vi har missat något och om du har mer information att ge.

Sök personer eller artiklar