Camilla Roos

Manusförfattare, dramaturg och kortfilmare. Född 1964. Stockholms filmskola, Biskops Arnös manusutbildning och fil. kand. i filmvetenskap vid Stockholms universitet.

Dela denna sida

Grundfakta

Yrke: Manusförfattare
Född: 1964
Verksamhetsår: 1997-

Filmografi

Regi:
Skägget är löst (2014)
Veteranbilsträff i Trollhättan (2006)
Hur man diskar i Finland (1999)
Manus:
Den bästa vännen (2014)
Den stora resan (2005)
Huvudrollen (2005)
Skenäktenskap (2002)
Indy & ballongerna (2000)
Hur man diskar i Finland (1999)
Nattflykt (1999)
Svart, vitt, rött (1997)
Producent:
Indy & ballongerna (2000)
Hur man diskar i Finland (1999)
Produktionsdesign:
Hur man diskar i Finland (1999)
Klippning:
Hur man diskar i Finland (1999)
Manusbearbetning:
Sista dagen (2007)
Dramaturg:
Faust 2.0 (2014)
A Society (2013)
Ömheten (2013)
I väntan på examinering (2010)
Desmond & träskpatraskfällan (2006)
Häktet (2005)
Stockholm Boogie (2005)
Uttagningen (2005)
Boban hockeystjärnan (2003)
Den andra sidan (2003)
Flickan i spegeln (2002)
Lyckantropen (2002)

Läs mer om filmerna i Svensk Filmdatabas

Vet du mer om Camilla Roos?

Skriv gärna till oss om du tycker vi har missat något och om du har mer information att ge.

Sök personer eller artiklar