Hanna Storby (SE)

Klippare, manusförfattare, kortfilmsregissör mm. Född 1984 i Växjö. Har studerat dokumentärfilm på Nordens Folkhögskola Biskops-Arnö/Chile (2003-2004) och film/TV på Kalix Folkhögskola (2005-2006). Utbildad vid Dramatiska Institutet (2009-2012)(StDH).

Hanna Storby började sin filmbana 2003. Under sin tid på olika filmutbildningar medregisserade hon två kortfilmer. Under två år var hon assistent på produktionsbolaget Atmo och arbetade då främst med Tarik Salehs film Metropia. Efter klipputbildningen på Dramatiska Institutet har hon frilansat som filmklippare. Som klippare tycker hon om att varva mellan fiktion och dokumentärfilm, mellan format och genre och att vara en del av båda världarna. Hon har också klippt tv-serier, både dokumentär och drama.

För SVT har hon varit med som klippare på Portkod-serierna och Juicebaren. Rojda Sekersöz  Dröm vidare var ett klippuppdrag som Hanna Storby fick avsluta några veckor tidigare än planerat, då hennes barn anlände (tidigare än planerat). Kortfilmen Kroppen är en ensam plats av Ida Lindgren, som Hanna Storby klippt, vann två priser på Berlins  filmfestival 2016, och blev sedan nominerad till en Guldbagge för Bästa kortfilm. 

Under föräldraledigheten utvecklade Hanna sitt eget projekt Plus Size, en experimentell kortfilm om kroppspositivism.

 Sedan väntar klippning av Ida Lindgrens kortfilm Sanningssagor, som handlar om barn och religion.

Det är roligt att få vara med i filmens liv tidigt, säger Hanna Storby. Ida pitchade idén för mig och manusförfattaren när vi var på Berlins filmfestival. Sen dess har jag följt filmens väg under en längre tid. Nu är det äntligen dags för mig att få ge mitt bidrag till filmen. 

Efter Sanningssagor väntar ännu ett projekt tillsammans med filmaren Johan Palmgren, som hon samarbetat med flera gånger tidigare.

-Ett projekt jag också följt sen det var i sin linda, då vi klippte Sextemplet. Det är en ynnest att få återkomma till regissörer som jag redan känner!

(2017)

 

Basic info

Main profession: Editor
Born: 1984
Active: 2007-

Filmography

Klippning:
For Somebody Else (2020)
Sanningssagor (2019)
Dröm vidare (2017)
Det moderna projektet (2016)
Kroppen är en ensam plats (2016)
Glada hälsningar från Missångerträsk (2015)
Sextemplet (2015)
Männen från Vidsel (2014)
Nånting måste gå sönder (2014)
Ice Ice Baby (2013)
Jungfrufärd (2013)
Permissionen (2013)
Spel (2013)
Den starkare (2012)
Fredlösa (2010)
En värld av rouge och skägg (2007)
Ge mig allt! (2007)

Regi:
En värld av rouge och skägg (2007)
Ge mig allt! (2007)

Manus:
Sextemplet (2015)
Permissionen (2013)
En värld av rouge och skägg (2007)
Ge mig allt! (2007)

Producent:
En värld av rouge och skägg (2007)

Produktionsassistent:
Metropia (2009)

Rekvisita:
Metropia (2009)

Kostymör:
Metropia (2009)

Klippassistent:
Jag är Dublin (2015)

Trailer:
Så nära (2011)

Read more about the films at Svensk Filmdatabas (SE)

I would like to . . .

ContactChange or add informationGet in touch with us

Note:

Nordic Women in Film treats any personal data submitted in the form according to GDPR regulations. Should these not be your own data, you are responsible for informing the person in question about processing of their data. Read more about our Privacy Policy here.

Search in:
Professional Directory or Articles