Jessica Laurén (SE)

Regissör, animatör. Född 1967 i Solna, verksam sedan 1990.

Jessica Laurén började arbeta med animation som färgläggare direkt efter gymnasiet och fortsatte med tuschning, som mellantecknare  och senare animatör. Anställd hos olika stockholmsbaserade bolag som Kanalfilm (Råttis), Cinemation (Kalle Stropp och Grodan Boll på svindlande äventyr), Happy Life (tv-serien Tre vänner…. och Jerry) och Filmtecknarna (reklamfilm, kortfilm tv-serier, musikvideo).

Under tiden hos Filmtecknarna (2004-2012) arbetade Jessica som regissör och designer. 2010 gav hon ut boken ”Helt random”, en illustrerad humoristisk noir-skildring av ett mor-dotter-förhållande. Numera arbetar Jessica Laurén i egna bolaget Goldspoon Pictures/Dessiné AB som regissör, illustratör, författare, manusförfattare och designer. Hon arbetar i 2D, 3D, live action och mixed media.

Efter en lång svit Vem-filmer, baserade på Stina Wirséns barnböcker,  har Jessica Laurén gjort den animerade kortfilmen To Garbo and Lenin,  en berättelse om Greta Garbo och Vladimir Lenin som träffas på PUB:s varuhus och samtalar hela dagen, medan de vandrar genom 1910-talets Stockholm. En kontrafaktisk fantasi i blandad teknik om två öden som korsas och två förlorade drömmar.

 

 

Basic info

Main profession: Director
Born: 1967
Active: 1990-

Filmography

Regi:
To Garbo and Lenin (2017)
Vem-filmerna del 3 (2012)
Vem sover inte? (2011)
Vem bestämmer? (2010)
Vem blöder? (2010)
Vem är arg? (2010)
Vem är borta? (2010)
Vem är död? (2010)
Vem är söt? (2010)
Vem är var? (2010)
Vem? (2010)
Vems byxor? (2010)
Vems mormor? (2010)
Solens vatten (1993)
Manus:
To Garbo and Lenin (2017)
Producent:
Vems mormor? (2010)
Solens vatten (1993)
Foto:
Solens vatten (1993)
Musik:
Solens vatten (1993)
Exit (1990)
Klippning:
Vem sover inte? (2011)
Vem bestämmer? (2010)
Vem blöder? (2010)
Vem är arg? (2010)
Vem är borta? (2010)
Vem är död? (2010)
Vem är söt? (2010)
Vems byxor? (2010)
Solens vatten (1993)
Animation:
Släkt & vänner (2002)
Otto (1998)
Solens vatten (1993)
Roll:
Binke kan inte flyga (1993)
Från oss till er … från er till oss (1989)
Råttis (1986)
Digital bearbetning:
Aldrig som första gången! (2006)
Sångare:
Kalle Stropp och Grodan Boll på svindlande äventyr (1991)
Animation, sekvens:
Kalle Stropp och Grodan Boll på svindlande äventyr (1991)
Tuschning:
Exit (1990)
Färgläggare:
Råttis (1986)
Mellantecknare:
Kalle Stropp och Grodan Boll på svindlande äventyr (1991)
Exit (1990)

Read more about the films at Svensk Filmdatabas (SE)

Awards

2012 – Sydsvenskans och BUFF:s Stora Filmpris för Vem-filmerna, tillsammans med tecknaren Stina Wirsén

2010 – “Premio Speciale categoria Elements +3”, pris för Vem blöder?, Salerno International Film Festival

2010 – Nominerad till “Cristal Award”, Annecy Film Festival 2011 –

2010 – Nominerad av Kulturnyheterna till den Alternativa Guldbaggen

 

I would like to . . .

ContactChange or add informationGet in touch with us

Note:

Nordic Women in Film treats any personal data submitted in the form according to GDPR regulations. Should these not be your own data, you are responsible for informing the person in question about processing of their data. Read more about our Privacy Policy here.

Search in:
Professional Directory or Articles