Molly Hartleb (SE)

Regissör, manusförfattare. Född 1976 i Stockholm.

Molly Hartleb är idag verksam inom flera roller i svensk film- och tv-bransch, inte minst som regissör, men i en intervju berättar hon att det enda hon var säker på när hon gick ut gymnasiet var att hon inte skulle jobba med film. Hon hamnade ändå i filmbranschen, dit hon kom assistentvägen – “helt utan kreativa ambitioner”.

 Efter en kortare kurs i filmproduktion började hon som inspelningsassistent på Kjell-Åke Anderssons långfilm Familjehemligheter (2001) och var därefter inspelningsledare på Festival samma år. Snart avancerade Molly Hartleb till produktionsledare och regiassistent. Lusten att regissera började pyra. Via reklamfilm och novellfilm gick hon vidare till dokumentär och tv-drama.

Hennes första manus- och regiarbete var kortfilmen Pappa Jansson och långfilmen Alla bara försvinner, bägge 2004.

Hon har för SVT regisserat serierna Höök (2007) och Lögnens pris (2007) samt Hinsehäxan (2012). Tillsammmans med Harald Hamrell har hon regisserat tv-serien Vår tid är nu (2017). Hon har också varit medregissör i TV4:s serier Labyrint (2007) och Oskyldigt dömd (2008). Hon driver det egna filmbolaget Mollywood.

(2017)

 

Basic info

Main profession: Director
Born: 1976
Active: 2001-

Filmography

Regi:
Vår tid är nu (2017, SVT)
Tjockare än vatten (2014, SVT)
När sugfiskar krockar (2014, SVT)
Farliga drömmar (2013, TV 4)
Hinsehäxan (2012, SVT)
Kommissarie Winter – Nästan död man (2010, SVT)
Fallet – avsnitt 2, 3 (2009, SVT
Oskyldigt dömd (2008, TV4)
Lögnens pris (2007, SVT)
Labyrint (2007, TV4)
Höök (2007, SVT)
Alla bara försvinner (2004)
Pappa Jansson (2004)
Manus:
Alla bara försvinner (2004)
Pappa Jansson (2004)
Regiassistent:
Stockholm Boogie (2005)
Inspelningsledare:
Festival (2001)
Inspelningsassistent:
Familjehemligheter (2001)

Read more about the films at Svensk Filmdatabas (SE)

Do you know more about Molly Hartleb?

Please write to us if you think that we have missed something and if you have more information to provide.

Search in: database or articles