Mona Sjöström

Regissör, konstnär mm. Född 1933 i Stockholm.

Mona var TV- och bildproducent  hos Sveriges television i 30 år och arbetade med bland annat Dagens visa. Hon fick två priser för dokumentärfilmer gjorda i Ecuador. Priserna delades ut av Harry Schein 1976 och 1977 på Svenska filminstitutet. 1979 delades Publikens pris ut till henne i Huesca (Spanien) för ”Kvinna mitt på jorden” (Mujer y tambien pobre).

Grundfakta

Yrke: Regissör
Född: 1933
Verksamhetsår: 1970-1983

Filmografi

Regi:
Vi ska mötas igen (1983)
Det faller ett träd (1978)
Kvinna mitt på jorden (1976)
Mitt på jorden – mitt under solen (1976)
Manus:
Vi ska mötas igen (1983)
Klippning:
Kvinna mitt på jorden (1976)
Ljudtekniker:
Vi ska mötas igen (1983)
Det faller ett träd (1978)
Kvinna mitt på jorden (1976)
Mitt på jorden – mitt under solen (1976)
Roll:
Bara en katt (1970)

Läs mer om filmerna i Svensk Filmdatabas

Bibliografi

Graciela, den lilla bondflickan (Barnbok, 1980)

Utmärkelser

1979 tilldelades Publikens pris för ”Kvinna mitt på jorden” (Mujer y tambien pobre).

Vet du mer om Mona Sjöström?

Skriv gärna till oss om du tycker vi har missat något och om du har mer information att ge.

Sök personer eller artiklar