Petra Jönsson (SE)

Producent, produktionsledare m.m. Född 1975 i Saltsjö-Boo, Nacka.

Petra Jönsson, ägare av produktionsbolaget Kärnfilm tillsammans med Martina Stöhr och Daniel Sachs, är en stockholmsbaserad producent med mer än tjugo års erfarenhet i filmbranschen. Hon har producerat flera framgångsrika produktioner, bl. a biosuccén En underbar jävla jul av Helena Bergström (nominerad till Biopublikens pris, guldbaggenominerad för Bästa scenografi, Bästa kostym). Hon har också producerat långfilmen Gräns av Ali Abbasi, vinnare av Un Certain Regard i Cannes 2018 och svensk Oscar-kandidat. Filmen guldbaggenominerades i nio kategorier, och vann som Bästa film 2018. Serien STHLM Rekviem hade premiär på C More och TV4 hösten 2018, i regi av bland andra Lisa Ohlin och Karin Fahlén, med manus av Åsa Lantz och Pauline Wolff.

(2018)

 

 

Basic info

Main profession: Producer
Born: 1975
Active: -

Filmography

Producent: 
STHLM Rekviem (TV-serie, 2018)
Gräns (2018)
En underbar jävla jul (2015)
Medicinen (2014)
Julie (2013)
Produktionsledare: 
Vägen hem : En film om synden, skulden och skotten i Knutby (2009)
Så olika (2009)
Beck – i stormens öga (2009)
Se upp för dårarna (2007)
Annas bästa kompis (2006)
Kommer hem (2005)
Stockholm Boogie (2005)
Min första kärlek (2003)
Paradiset (2003)
Line Producer:
Änglagård – tredje gången gillt (2010)
Inspelningsledare:
Min första kärlek (2003)
Produktionsassistent:
Sandor /slash/ Ida (2005)
Beck – Öga för öga (1998)
Beck (1997)
Beck – mannen med ikonerna (1997)
Produktionssekreterare:
Beck – the Money Man (1998)
Produktionskoordinator:
Beck – i stormens öga (2009)
Paradiset (2003)
Tur & retur (2003)
Beck – pojken i glaskulan (2002)
Beck – sista vittnet (2002)
Beck – hämndens pris (2001)
Dödlig drift (1999)
Stjärnsystrar (1999)
Under solen (1998)
Inspelningsassistent:
Beck 2 – Spår i mörker (1997)

Read more about the films at Svensk Filmdatabas (SE)

Awards

Guldbagge för Bästa film – för Gräns (2018).

I would like to . . .

ContactChange or add informationGet in touch with us

Note:

Nordic Women in Film treats any personal data submitted in the form according to GDPR regulations. Should these not be your own data, you are responsible for informing the person in question about processing of their data. Read more about our Privacy Policy here.

Search in:
Professional Directory or Articles