Rojda Sekersöz

Regissör, manusförfattare, mm. Född 1989, verksam sedan 2008. Utbildad vid Stockholms Dramatiska Högskola.

Dela denna sida

Rojda Sekersöz har studerat vid Stockholms Dramatiska Högskola, som yngsta antagna student dittills, och har skapat film sedan 15 års ålder. Hon har rötter i Kurdistan, och hennes filmiska intresse har fokus på sociala och politiska ämnen. Spoken word är en ytterligare uttrycksform som ligger Sekersöz nära, hon utgör en del av poesinätverket Revolution Poetry.

Grundfakta

Yrke: Regissör
Född: 1989
Verksamhetsår: 2008-

Filmografi

Regi:
Dröm vidare (2017)
Fast (2015)
Fittbacka – ett jävla ungdomshem (2012)
Selvi ska sova (2011)
Fredlösa (2010)
Ensamma miljoner (2008)
Manus:
Fast (2015)
Producent:
Fast (2015)
Klippning:
Fast (2015)
Roll:
Revolution Poetry (2016)
7X – lika barn leka bäst (2010)
Borta bra (2008)
Assistent:
Tolv (2013)

Läs mer om filmerna i Svensk Filmdatabas

Vet du mer om Rojda Sekersöz?

Skriv gärna till oss om du tycker vi har missat något och om du har mer information att ge.

Sök personer eller artiklar