Valdís Óskarsdóttir

Isländsk klippare, född 1950.

Grundfakta

Yrke: Klippare
Född: 1950
Verksamhetsår: 1996-

Filmografi

Regi:
Sveitabrúðkaup (2008)
Manus:
Sveitabrúðkaup (2008)
Klippning:
Hemma (2014)
Metalhead (2013)
Submarino (2010)
Sveitabrúðkaup (2008)
Mister Lonely (2007)
Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)
Sweet Dreams (2003)
Vem är Forrester? (2000)
Labyrinten (2000)
Mifune (1999)
Festen (1998)
Förbjudet för barn (1998)
Den siste vikingen (1997)
Hjältar (1996)
Fridas första gång (1996)
Filmkonsulent:
Dark Horse (2005)

Läs mer om filmerna i Svensk Filmdatabas

Bibliografi

Valdis Oskarsdottir
by Jesse Russell (Editor), Ronald Cohn (Editor)

Utmärkelser

2004 Bafta, British Academy Awards – Bästa Klippare för ”Eternal Sunshine of the Spotless Mind”

Vet du mer om Valdís Óskarsdóttir?

Skriv gärna till oss om du tycker vi har missat något och om du har mer information att ge.

Sök personer eller artiklar