Yngvild Sve Flikke (NO)

Film- og TV-regissør. Født i 1974. Har laget flere dokumentarer i NRK og regissert spillefilmen Kvinner i for store herreskjorter.

Yngvild Sve Flikke vokste opp i Trondheim. Faren var sjefredaktør i Adresseavisen, og moren var kunstner og håndverkslærer. Flikke tilbrakte et år i Texas som utvekslingsstudent, og reiste hjem til Norge med ambisjoner om å bli billedkunstner. Veien gikk imidlertid til NTNU, hvor hun studerte sosialantropologi, medievitenskap og statsvitenskap.

Flikke har ingen utdannelse i filmproduksjon, men hun hadde en filmfaglig læretid i NRK. Etter et lengre engasjement i studentradioen ble hun ansatt her i 1996. Hun jobbet først i ungdomsprogrammet U. Programmet ble avsluttet i 2002, og Flikke fortsatte karrieren i Lydverket og senere i NRKs faktaavdeling og NRK Super. I Lydverket laget hun turnédokumentarer med rockegrupper og artister som Briskeby, Gluecifer, DumDum Boys, Kaizers Orchestra og Nick Cave.

Flikke debuterte som spillefilmregissør med Kvinner i for store herreskjorter (2015), som er en humoristisk og ironisk anlagt fortelling om tre kvinner med Trondheim som bakteppe. Den er basert på romanen “Vente, blinke” av Gunhild Øyehaug, som samarbeidet med Flikke om manus. Filmen fikk sin premiere på Filmfestivalen i Gøteborg i januar 2015 og ble senere vist som åpningsfilm på Kosmorama i Trondheim. Anne Krigsvoll vant Amandapris for årets kvinnelige birolle for sin rolle i filmen.

Flikkes andre spillefilm Ninjababy (2021) er en komedie om 23 år gamle Rakel, som først når hun er seks måneder på vei oppdager at hun ble gravid etter en lite romantisk one-night-stand. Filmen er live-action, men har elementer av animasjon. Ninjababy er åpningsfilmen til Tromsø internasjonale filmfestival 2021.

Martin Parker (2017) Tillegg Vanja Ødegård (2020)

Basic info

Main profession: Director
Born: 1974
Active: 1996-

Filmography

Regi:
Ninjababy (2021)
Heimebane (2018-)
Eple (2018)
Kvinner i for store herreskjorter (2015)
Vera venneløs  (tv-serie, 2008)
Dum Dum Boys – Fem menn om fem låter (2003)

Manus:
Kvinner i for store herreskjorter (2015)
Vera venneløs  (tv-serie, 2008)
Dum Dum Boys – Fem menn om fem låter (2003)

Script:
Som du ser meg (2012)

I would like to . . .

    ContactChange or add informationGet in touch with us

    Note:

    Nordic Women in Film treats any personal data submitted in the form according to GDPR regulations. Should these not be your own data, you are responsible for informing the person in question about processing of their data. Read more about our Privacy Policy here.

    Search in:
    Professional Directory or Articles