Gunnel Linde (SE)

Författare, journalist, tecknare, tv- och radioproducent och regissör. Född 1924 i Stockholm, bortgången 2014.

Basic info

Main profession: Director
Born: 1924
Died: 2014
Active: 1965-1996

Filmography

Regi:
I lapparnas land (1966)
Tacka vet jag skorstensgränd (1966)
Pellepennan och Suddagumman (1965)
Manus:
Lita på det oväntade (1988)
Med Lill-Klas i kappsäcken (1983)
Vi samlar på såna (1976)
Upp med händerna (1974)
Den vita stenen (1973)
Tacka vet jag skorstensgränd (1966)
Idé:
Vi samlar på såna (1976)

Read more about the films at Svensk Filmdatabas (SE)

Published works

Författare, förlagor:
Lita på det oväntade (Roman, 1979)
Med Lill-Klas i kappsäcken (Ungdomsroman, 1965)
Den vita stenen
(Barnbok, 1964)

Bibliografi i urval:
1958 – Osynliga klubben och hönshusbåten
1959 – Lurituri
1959 – Tacka vet jag Skorstensgränd
1960 – Osynliga klubben och Kungliga spöket
1961 – Lurituri reser bort
1962 – Till äventyrs i Skorstensgränd
1963 – Fröken Ensam Hemma åker gungstol
1964 – Den vita stenen
1965 – Med Lill-Klas i kappsäcken
1966 – Den olydiga ballongen, återutgiven 2012 av Svenska barnboksinstitutet
1967 – Eva-sjams land
1968 – Eva-sjam och Nalle
1968 – Eva-sjam och Lua
1968 – Pellepennan och Suddagumman
1971 – Löjliga familjerna
1972 – Jag är en varulvsunge
1976 – Mamm- och pappsagor
1977 – Om livet är dig kärt
1981 – Dingo – rymmare utan fasttagare
1983 – Telefonen i underjorden
1985 – Skräcknatten i Fasenbo
1985 – Rädda Joppe – död eller levande
1987 – Gå på vattnet
1987 – TV-tämjarna
1989 – Pellepennan och Suddagumman som ordbehandlare
1990 – Charlie Karlsson och hans barnvakter
1993 – En som har tur
1993 – När mormor var mamma
1993 – När mamma var mamma
1993 – När jag var mamma
1995 – Du har inte en chans – ta den!
1996 – Hålla handen

Awards

Priser och utmärkelser: 1959 – Boklotteriets stipendiat
1964 – Boklotteriets stipendiat
1965 – Nils Holgersson-plaketten för Den vita stenen
1978 – Astrid Lindgren-priset
1979 – Natur & Kulturs Kulturpris
2009 – Guldtecken nr 16, utdelad av Sveriges Dövas Riksförbund vid dess kongress

Do you know more about Gunnel Linde?

Please write to us if you think that we have missed something and if you have more information to provide.

Search in: database or articles