Maria Blom (SE)

Regissör, manusförfattare. Född 1971 i Täby. Verksam sedan 2004.

Maria Blom har regisserat en rad teaterpjäser, bl.a. “Dr Kokos Kärlekslaboratorium” (1997) på Stockholm stadsteater och “Under hallonbusken” (2011) på Dramaten.  Det stora filmgenombrottet för Maria Blom kom med Masjävlar (2004) som blev en stor publikframgång och gav henne Guldbaggen för bästa regi. Blom har sedan Masjävlar också regisserat bland annat filmerna Nina Frisk (2007), Fishy (2008) och Hallåhallå (2014). Både Masjävlar och Hallåhallå utspelar sig i Dalarna, Blom har sitt säte i Falun.

Basic info

Main profession: Director
Born: 1971
Active: 2004-

Filmography

Regi:
Monky (2017)
Bamse och häxans dotter (2015)
Hallåhallå (2014)
Fishy (2008)
Nina Frisk (2007)
Masjävlar (2004)
Manus:
Hallåhallå (2014)
Fishy (2008)
Nina Frisk (2007)
Masjävlar (2004)
Övrig medarbetare:
Losers (2014)

Read more about the films at Svensk Filmdatabas (SE)

Awards

2005 Guldbagge Bästa manuskript, Masjävlar (2004)
2005 Guldbagge Bästa film, Masjävlar (2004)
2005 Guldbaggenominerad Bästa regi, Masjävlar (2004)

Do you know more about Maria Blom?

Please write to us if you think that we have missed something and if you have more information to provide.

Search in: database or articles