Maria Strid (SE)

Maskör, sminkös, perukmakare, kostymör. Född 1954 i Malmö.

Basic info

Main profession: Other profession
Born: 1954
Active: 1987-

Filmography

Kläder:
Paradiset (2003)
Jordgubbar med riktig mjölk (2001)
En förälskelse (2001)
Hur som helst är han jävligt död (2000)
Kostymör: 
Bäst före (2013)
Oskar, Oskar (2009)
Angel (2008)
Låt den rätte komma in (2008)
Se upp för dårarna (2007)
Möbelhandlarens dotter (2006)
Kocken (2005)
Vägen ut (1999)
Maskör:
Mig äger ingen (2013)
Bäst före (2013)
Dom över död man (2012)
The Stig-Helmer Story (2011)
Oskar, Oskar (2009)
Angel (2008)
Låt den rätte komma in (2008)
Se upp för dårarna (2007)
Möbelhandlarens dotter (2006)
Heartbreak Hotel (2006)
The Queen of Sheba’s Pearls (2004)
Paradiset (2003)
Suxxess (2002)
Sprängaren (2001)
Så vit som en snö (2001)
Röd jul (2001)
Hur som helst är han jävligt död (2000)
Livet är en schlager (2000)
Vägen ut (1999)
Magnetisörens femte vinter (1999)
Under solen (1998)
Svenska hjältar (1997)
Adam & Eva (1997)
Vita lögner (1995)
Mio min Mio (1987)
Smink: 
Kocken (2005)
En förälskelse (2001)
Ogifta par : … en film som skiljer sig (1997)
Petri tårar (1995)
Min store tjocke far (1992)
“Harry Lund” lägger näsan i blöt! (1991)
Fiendens fiende (1990)
Vargens tid (1988)
Svart gryning (1987)
Frisyrer: 
Vita lögner (1995)
Maskörassistent: 
Ett öga rött (2007)
Övrig medarbetare: 
I taket lyser stjärnorna (2009)

Read more about the films at Svensk Filmdatabas (SE)

Awards

Guldbaggenominerad 2013 Bästa mask/smink Dom över död man

I would like to . . .

ContactChange or add informationGet in touch with us

Note:

Nordic Women in Film treats any personal data submitted in the form according to GDPR regulations. Should these not be your own data, you are responsible for informing the person in question about processing of their data. Read more about our Privacy Policy here.

Search in:
Professional Directory or Articles