Martina Bigert

Regissör, producent, mm. Född 1964 i Uppsala. Alternativnamn Edoh, Holterman.

Martina Bigert är verksam inom flera konstnärliga områden. Sedan 1990-talet har hon varit aktiv som illustratör och rönt framgångar som serietecknare med den feministiska karaktären Barbara. Som manusförfattare och regissör har Bigert flera gånger arbetat tillsammans med Maria Thulin. Tillsammans står de bakom filmen Allt om min buske och den prisbelönta tv-serien Gynekologen i Askim, som 2008 fick Kristallen för bästa dramaproduktion. Tillsammans tog de emot Lars Molins stipendium år 2011.
Bigert har arbetat på Jarowskij Filmproduktionsbolag.

Grundfakta

Yrke: Manusförfattare
Född: 1964
Verksamhetsår: 1996-

Filmografi

Regi:
Allt om min buske (2007)
A Lonesome Cowgirl (2005)
Jimmy Böljas fantasitrubadurpopskola (2003)
Lida pin (1998)
Barbara Takes a Walk (1996)
Manus:
Gynekologen i Askim (2011)
Allt om min buske (2007)
Gynekologen i Askim (2007)
A Lonesome Cowgirl (2005)
Jimmy Böljas fantasitrubadurpopskola (2003)
Lida pin (1998)
Barbara Takes a Walk (1996)
Idé:
Gynekologen i Askim (2011)
Producent:
Lida pin (1998)
Animation:
Barbara Takes a Walk (1996)
Tack till:
Sista måltiden (2005)

Läs mer om filmerna i Svensk Filmdatabas

Vet du mer om Martina Bigert?

Skriv gärna till oss om du tycker vi har missat något och om du har mer information att ge.

Sök personer eller artiklar