Sofie Palage

Producent, produktionsledare. Född 1988, verksam sedan 2008.

Sofie Palage driver det Malmöbaserade bolaget Primodrom samt frilansar på andras produktioner. Hon har läst filmvetenskap vid Lunds Universitet och är utexaminerad filmproducent från Producentutbildningen vid Forum Ystad i samarbete med Dramatiska Institutet. Sofie startade sin yrkesbana på Ystads Teater och den fria gruppen Teatrum som drevs av Josefine Tengblad och gick därifrån vidare till filmbranschen.

Sofie är sedan 2013 styrelseledamot i Skånska Producentföreningen. Hon deltar i 2015-2016 års upplaga av Producenten som ledare som arrangeras av Filmregion Stockholm-Mälardalen.

Grundfakta

Yrke: Producent
Född: 1988
Verksamhetsår: 2008-

Filmografi

Producent:
Min värld i din (2018)
Trädgårdsgatan (2016)
Pärla (2016)
Best Man (2014)
Motiv (2014)
Beginning of the End (2014)
Hilma (2014)
Kalla ingenting försent (2012)
Tune for Two (2011)
Superhjälten (2010)
Linjeproducent: 
Farang (2017)
Produktionsledare:
Blå ögon (2014-2015)
Kärlek deluxe (2013)
Kyss mig (2011)
Postproduktionskoordinator:
Nobels testamente (2012)
Irene Huss S2 (2011)
Tinker Tailor Soldier Spy (2011)
Jägarna 2 (2011)
Loverboy (2011)
The Island (2011)
Wallander S2 (2009-2010)
FAD:
Strå (2009)
Inspelningsassistent:
Det enda rationella (2009)

Läs mer om filmerna i Svensk Filmdatabas

Vet du mer om Sofie Palage?

Skriv gärna till oss om du tycker vi har missat något och om du har mer information att ge.

Sök personer eller artiklar